Ikke bruk lader om natten!

hudmksm8ntwepzbyms4b

Bruk lader kun når du er våken og til stede. Det være seg mobiltelefoner, PC-er, nettbrett, barbermaskiner og elektriske tannbørster.

De siste årene har batteriladere vært medvirkende årsak til flere titalls boligbranner, ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. I perioden 2009-2012 var det 36 boligbranner her i landet der en batterilader var involvert, viser tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Åtte av brannene skjedde nattestid.

– Det er 36 branner for mye og viser at det er et godt råd ikke å lade uten tilsyn. Ladere skal automatisk slutte å tilføre energi når batteriet er fulladet. Men så vet vi også at teknologi feiler iblant, sier Bjørn Nyrud, avdelingsleder for elektroniske produkter i DSB.

Les mer

Publisert under