Nytt Konserthus I Stavanger

17plsros_konserthu_4573930a

Stavanger nye konserthus ligger i Sandvigå, 700 meter nordvest for torget, og danner en ny forbindelse mellom Bjergsted musikkpark og byen. Konserthuset ble offisielt åpnet av kronprins Haakon den 15. september 2012. Konserthuset har to saler med ypperlig akustikk, flotte foajeområder ut mot sjøsiden og et stort utendørsamfi. Sammen med Stavanger konserthus på Bjergsted, utgjør det nye bygget Norges største konserthusanlegg, og et unikt område for kultur og opplevelse. Orkestersalen som har fått navnet Fartein Valen og flerbrukssalen Zetlitz (oppkalt etter Jens Zetlitz) skal begge ha meget god akustikk og det kan arrangeres symfonikonsert i den ene salen og for eksempel rockekonsert i den andre – samtidig. Vi hadde på dette bygget annbud for tele, automatisering og sikring.

 

Publisert under